Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT’ın sahibi olduğu derginin sorumlu yazı işleri müdürü, sendikamız Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU. Derginin Yayın Kurulunda ise Genel Başkan Yardımcıları Gülşah YAVUZ ve Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU’nun yanı sıra; Dilaver BOZKURT, Ebru MEŞE, Fatma TÜTAR, Hasan KOŞAR, Kemal MEŞE, Sevil Keziban GÜNEŞ ve Yasemin ŞENGÖR yer alıyor.
Dijital olarak dördüncü, basılı olarak ilk sayısı yayımlanan dergimizin açılışında editör Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU’nun kaleminden ‘Teşekkür’ yazısı yer alıyor. Genel Başkanımız Oğuz ÖZAT ise dergimizin ikinci yazısıyla ülkemizdeki sendika tarihine değinerek Eğitim Gücü Sen’in amacı, gayesi ve duruşunda merkezine, eğitim emekçilerinin hak ve hukuk mücadelesini aldığını belirtiyor. ÖZAT aynı zamanda yazısının devamında, ‘Siyaset üstü sendika ne demektir?’ sorusuna açıklık getirirken, Eğitim Gücü Sen’in bağımsız duruşuna da dikkat çekiyor.
Dergimizin alanında uzman yazar kadrosundan Eğitim Gücü Sen Mersin Toroslar İlçe Temsilcisi Ömer Barış EROĞLU, öğretmen maaşları ile alım gücü arasındaki uçurumu samimi bir yazı ile ele alıyor.
Eğitim ortamında yaşanan mobbing konusu ise Eğitim Gücü Sen Kayseri İl Temsilcisi Yasemin ÇANDIR’ın Avukat Murat ALIMCI ile yaptığı söyleşiyle, eğitim çalışanları için güncel mevzuat ışığında aydınlatıcı bir içerik kazanıyor.
Eğitim Gücü Sen Çarşamba İlçe Temsilcisi Yasemin ŞENGÖR bu ayki yazısında sendikalar arası rekabet ortamında kullanılan yıkıcı dile dikkat çekiyor.
Eğitim Gücü Sen Akademik Kurul Üyesi Ümit ONAT, ‘En Büyük Sorun: Beyin Göçü’ yazısında; sorunların çözümünde siyaset üstü ulusal politikaların benimsenmemiş olmasıyla beyin göçü arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor.
Eğitim Gücü Sen Hukuk Danışmanı Avukat Aslıhan GÜRBÜZ SEVİM, mülakat sürecindeki mağduriyetler üzerine yazdığı yazısıyla okuyucuları sürecin hukuki yönleri hakkında bilgilendiriyor.
Eğitim Gücü Sen Kütahya/ Pazarlar İlçe Temsilcisi Yasin ÖNSÖZ’ün sözleşmeli öğretmenlik dosyası, sorunun bizzat içinden ve sahadan değerlendirilmesi bakımından kayda değer bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor. ÖNSÖZ; sözleşmeli öğretmenlik yazı dizisinin devamında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin özlük haklarındaki farklılıklara değinirken eş özrü tayini konusunu da aydınlatıyor.
Eğitim Gücü Sen Osmaniye İl Temsilcisi Ahmet KIRAÇ’ın yazısı, ‘Sendikalar Birleşin’ isteğinin olanaklarını sorgularken okurlarına farklı bir bakış açısı sunuyor.
Eğitim Gücü Sen Gaziantep İl Temsilcisi Emin Okan OKYAY, örgütsel davranış kalıplarını mevcut literatürden çıkartarak bağlı olunan sendikalar çizgisinde inceleyen yeni bir yaklaşım ışığında, ‘sendikal bağlılık’ ile ‘sendikal bağımlılık’ kavramlarını geniş bir açıdan ele alıyor.
Sendikamız Basın Yayın İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Yavuz bugüne kadar gerek il bazında gerekse genel merkez olarak eğitim çalışanlarının hak ve mağduriyetlerine ilişkin ses getiren çalışmalarımızın birkaçını derleyerek "Dünden Bugüne Eğitim Gücü Sen" başlığıyla okurlarımıza sunuyor.
Sendika üyelerinden gelen geri bildirimlerden derlenen yazıyla devam eden sayımız, Eğitim Gücü Sen’in tercih edilmesinde samimiyet, bağımsızlık, ilkeli duruş, ulaşılabilirlik gibi konularla öne çıkıyor.
Ailemizden fotoğraflar, bakanlık taleplerimiz, yargıya taşıdığımız konu başlıklarımızı da barındıran dördüncü sayısı ile Eğitim Gücü Dergisi yine okuyucusunu; keyifle okumaya, sorgulamaya ve düşündürmeye devam edecek gibi duruyor.