Kuruluşunu izleyen süreçte yaptığı çalışmalar ve aldığı kararlarla kısa süre içinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, eğitim çalışanlarının hakları için mücadele etmeye devam ediyor. Bu anlamda, çok çeşitli platformlarda eğitim çalışanlarının sesi olurken sorunların ilgili kurumlara aktarılmasında da rol üstleniyor.
Bilimin yol göstericiliği ve hukukun gücünü rehber edinen Eğitim Gücü Sen; aylık periyotta dijital, üç ayda bir basılı yayımlanacak “Eğitim Gücü Dergisi” ile sahanın içinden seslenecek. Eğitim çalışanlarının seslerini duyurması için önemli bir platformda olan derginin, isabetli konu tercihleri ve güçlü kalemleri, ilgi çekecek görünüyor. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT’ın sahibi olduğu derginin sorumlu yazı işleri müdürü, sendika Genel Başkan Yardımcısı Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU. Derginin Yayın Kurulunda ise Genel Başkan Yardımcıları Gülşah YAVUZ, Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU ve İsmail AKDAĞ’ın yanı sıra Emin Okan OKYAY, Ahmet KIRAÇ, Ümit ONAT ve Yasemin ŞENGÖR yer alıyor.
Eğitim Gücü Dergisi’nin ilk sayısının 23 Nisan coşkusu ile gelmesi de sevindirici. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı bu güzel günün 102. Yılında; sendikamız Yayın Kurulu Üyemiz ve Osmaniye İl Başkanı Ahmet KIRAÇ’ın, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde verilen kurtuluş mücadelemizde “ulusal egemenlik” kavramının yerine ve önemine dair “Siyasi Bağımsızlık ve Ulusal Egemenlik” yazısı okunmaya değer. Dergimizin ilk sayısında açılışı ise Genel Başkanımız Oğuz ÖZAT yapıyor. ÖZAT; ülkemizde sendika tarihine değinerek Eğitim Gücü Sen’in amacı, gayesi ve duruşunda merkezine, eğitim emekçilerinin hak ve hukuk mücadelesini aldığını belirtiyor.
Sendikamızın ilk Genel Kuruluna da yer verilen bu sayıda, sendikamızın Kurucu Genel Başkanı ve Seçimli Genel Kurul sonrası ilk Genel başkanı Oğuz ÖZAT’ın konuşmasından bir perspektif sunuluyor. Yayın Kurulu Üyemiz Ümit ONAT ise “Hoş Bul(un)duk” başlıklı yazısında biz okurlarını, Toros Dağları’ndan Ankara’ ya uzanan bir heyecana ortak ederken 1. Olağan Genel Kurul atmosferinin samimiyetini satır aralarından hissettiriyor.
Ülkemizde mülakat sisteminin liyakat ilkesine gölge düşürdüğü EKYS’ye değinen Yayın Kurulu Üyemiz ve Samsun/Çarşamba İlçe Temsilcisi Yasemin ŞENGÖR, eğitim kurumlarına yönetici atamalarında adalet ve şeffaflık ilkesine vurgu yapıyor. Sendikamız Mersin/Toroslar İlçe Temsilcisi Ömer Barış EROĞLU, yazısında eğitim müfettişliğinde 35 yaş sınırının yarattığı mağduriyetleri konu ediniyor. Dergimizin alanında uzaman yazar kadrosundan Kütahya/ Pazarlar İlçe Temsilcisi Yasin ÖNSÖZ’ün sözleşmeli öğretmenlik dosyası, sorunun bizzat içinden ve sahadan değerlendirilmesi bakımından kayda değer bir çalışma. Sendikamız Denizli İl Başkan Yardımcısı Gülay ÇETKİN; “Memur Ala Hakkını; Bayram, O Bayram Ola” yazısında, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi işçi ve emeklilere verilen bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesi yönündeki talebin sesi oluyor.
“Eğitim Günü Dergisi”nin ilk sayısında sendikamızın kuruluşundan itibaren aldığı eylem kararları, yargıya taşıdığı konular, Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli bakanlıklarla yaptığı yazışmalar ve üyeler adına iletilen taleplere de yer verildi. Dergimiz ilk sayısından itibaren ele aldığı konu ve yazılarıyla her alanda tüm eğitim çalışanlarının gür sesi olacak; her yeni sayısında bugüne kadar söylenmeyenleri, yazılmayanları bilimin yol göstericiliğinde, hukukun üstünlüğü ve gücünü rehber edinerek dile getirmeye devam edecek.